logo bnc

Centrum Veilig Wonen

Het CVW in Appingedam is een recent opgezette organisatie waar eind 2015 rond de 150 werknemers zijn komen te werken. Het CVW neemt de aanname en afhandeling van meldingen van aardbevingsschade in Groningen over van de NAM. Bestaande ICT systemen afkomstig van organisaties als de NAM en Arcadis worden ondergebracht in een nieuw ICT-platform. 

ICT infrastructuur

De opschaling in mensen en de daarvoor benodigde ICT infrastructuur in een tijdsbestek van een jaar is een uitdaging. Deze was niet mogelijk met een traditionele benadering van de inrichting van ICT infrastructuur. Voor het realiseren van de doelstellingen is door Bossers & Cnossen een virtuele ICT-omgeving gecreëerd in het IBM Cloud-datacenter. 

Virtuele werkplek

Vanaf de locatie in Appingedam of andere remote locaties kan er door middel van thin clients, PC’s, Ipad’s of laptops op de virtuele werkplek worden ingelogd Daarnaast kan er veilig via Internet vanaf iedere willekeurige locatie in Nederland worden verbonden met de virtuele werkplek. Middels de virtuele werkplek worden alle benodigde applicaties en functies ontsloten.

Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie!