Narrowcasting binnen de Hospitality filosofie van Van ’t Hof Rijnland
12 juni 2018
Had je een jaar geleden al eens van narrowcasting gehoord?
“Ik kende de term narrowcasting alleen in combinatie met het ontwerpen van grafische vormgeving. Ik wist niet dat de techniek zoals toegepast narrowcasting heet en was al enige tijd op zoek naar een dergelijk communicatiesysteem. Via Maryciel ben ik terecht gekomen bij een kennis sessie over de narrowcasting en de rest is geschiedenis”.
In het complex in Groningen wordt de narrowcasting ingezet om de 284 studenten te bereiken en extra informatieservice te faciliteren. Zo wordt er gecommuniceerd over belangrijke telefoonnummers bij storingen, is er een koppeling met de OV tijden van bus en trein, een koppeling met UIT Groningen waar nieuwe events zichtbaar zijn en met een studentenvacature site.
Ook maakt Lawrence optimaal gebruik door binnen gekomen pakketten te plaatsen op het scherm. “De studenten kijken elke dag wel even voor het pakket overzicht, zo hoeven ze alleen bij ons aan te bellen wanneer ze werkelijk weten dat hun pakket geleverd is en kan ik vanachter de computer in een klap aangeven voor wie een pakket is binnengekomen. Een win-win voor beide partijen”.
Hoe heb je de implementatie ervaren?
“Vanaf het begin loopt het contact soepel. Van tevoren is er goed nagedacht over wat wij als locatie willen met narrowcasting en het loopt gewoon. Extra vragen zijn snel opgepakt, zoals de aanvullende koppeling met UIT Groningen. Ik heb tot nu toe eigenlijk nooit problemen en vind de service gelijk gebleven als na de eerste maand”.
lees ook
Wat vind je van het contact met Bossers & Cnossen?
“Er is een deskundige en informele sfeer qua contact. Dat werkt erg prettig. Hero weet gewoon echt wat hij doet. En mochten jullie niet direct het antwoord hebben dat wordt er heel transparant aangegeven dat jullie dit eerst gaan uitzoeken om vervolgens jullie woord na te komen”.
Met de Servicedesk heeft Lawrence eigenlijk nog geen contact gehad. “Ik heb één keer uitval gehad, en dit was binnen één uur gefixed”. De Servicedesk is op werktijden beschikbaar om ook na de implementatie bij vragen de gebruikers altijd te woord te kunnen staan.
lees ook
Wat vindt jouw doelgroep, de studenten, van het scherm?
“Ik heb wel eens gevraagd wat ze ervan vinden. Ik ben tevreden over de locatie want de studenten kijken er toch naar. Vooral de pakket service is een grote hit en ook het reserveringsoverzicht van de Young Professional Ruimte is een super aanvulling. Ze vinden het scherm tof en kunnen ook zelf verantwoordelijk zijn voor de content om het effect te optimaliseren. Op termijn lijken mij meer schermen wel een goede optie, zoals bij de lift, waar de studenten ook elke dag langs of in lopen”.
Waarom narrowcasting?
“Mijn voornaamste reden om narrowcasting aan te schaffen is de snelle en efficiënte manier van berichtgeving. Daarmee bespaar ik operationele kosten. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat de doelgroep ernaar moet kijken. De content moet dus ook actueel blijven en het is van belang dat men weet dat het scherm als “enige” communicatiemiddel ingezet wordt. Op termijn zou ik graag willen testen om niet meer te emailen en het scherm dedicated in te zetten. Uiteraard kom je niet onder de wettelijke verplichtingen uit, huurverhoging zal altijd per post verzonden moeten worden. Voor de algemene berichten bespaar ik mijzelf veel tijd en moeite. Ik hoef niet meer honderden brieven te printen, te vouwen en te posten. Op langere termijn bespaar ik er echt mee.
Toekomst
“In de toekomst zou ik graag zien dat ik de content nog beter kan africhten op de bewoners. Misschien kan ik dan zelfs per bewoners ook gepersonaliseerde berichten versturen. Of de pakketpost waarvan het overzicht op het scherm staat via een app een bericht laten sturen “je pakket is binnen”. Daarom was het ook zo leuk om mee te kunnen denken over de app”.