Servers & Storage

Onze ervaren en gecertificeerde medewerkers hebben de deskundigheid om samen met u de juiste server en storage behoefte te bepalen voor uw organisatie op basis van classificatie van uw data.

Data is het nieuwe goud van de 21ste eeuw. U zult herkennen dat ook uw organisatie steeds afhankelijker wordt van de beschikbaarheid van gegevens en de IT-systemen die deze ontsluiten. Sterker nog, steeds meer bedrijven en instanties beseffen zich dat de schat aan gegevens die zij in bezit of beheer hebben nieuwe business opportunity’s bieden.

Onze ervaren en gecertificeerde medewerkers hebben de deskundigheid om samen met u de juiste storage behoefte te bepalen voor uw organisatie op basis van classificatie van uw data. Ons nuchtere, fabrikant onafhankelijke advies zal resulteren in een storageoplossing met de juiste maatvoering voor úw organisatie tegen een marktconform tarief.

 

server_storage1

De juiste koppeling van uw serverpark aan de storage en netwerkomgeving is van groot belang om de beschikbaarheid van uw omgeving te garanderen. Onze integrale kennis zal zorgen dat de waarde die de beschikbaarheid van gegevens vormt uw bedrijfsvoering ten goede komt.

Classificatie en verduidelijking vraagstelling

Onze consultants helpen uw organisatie bij de classificatie van data waarbij wordt bepaald wat de vereisen zijn waarbij aspecten als beschikbaarheid, integriteit, vertrouwelijkheid , technisch type data en vereiste retentietijden in kaart gebracht worden.  Op basis hiervan wordt samen met u gedefinieerd wat nu precies de storagebehoefte is en een aankooptraject opgestart.

Implementatie en migratie

Op basis van de technische specificaties wordt er een implementatieplan, en indien van toepassing, een migratieplan opgesteld en getoetst. Gezamenlijk met uw deskundigen wordt dit plan uitgerold waarbij zaken als training on the job en kennisoverdracht belangrijke aspecten zijn om overdracht van beheer mogelijk te maken.

Backup en restore

Tijdens de classificatie is ook duidelijk geworden wat de requirements zijn op dit vlak. De restore is nog belangrijker dan de backup  zelf en dient getest te worden, zowel de functionele als de disaster recovery backup. Tijdens de over het algemeen drukke operatie wordt dit vaak over het hoofd gezien en komt pas na calamiteiten hoog op de agenda te staan. Indien u zich aan ons commiteert zullen wij uw organistatie afdwingen dat zaken getest worden, getest blijven worden en RTO en RPO’s bewaakt blijven. Zowel bij uw onsite en of online in een extern datacenter.