logo bnc

NDC Mediagroep is innovatieve weg ingeslagen

Om de dagelijkse editie van de kranten te kunnen garanderen wordt een deel van haar ICT-activiteiten naar de cloud verplaatst. De kritieke factoren in deze keuze is het direct kunnen aanpassen van de serverspecificaties en de hoge beschikbaarheid van de IBM Cloud-omgeving. Voor de cloud omgeving is gebruikt gemaakt van zowel fysieke- als virtuele servers.

Na uitgebreide testen door QNH Consulting Noord en B&C kon NDC Mediagroep het aantal vrituele- en fysieke servers bepalen. Het aantal servers kwam aanzienlijk lager uit de dan de verstrekte specificaties van de leverancier. 

De mogelijkheid om de data in Nederlandse datacentra op te slaan en de kostenefficiency (pay per use) heeft NDC Mediagroep doen besluiten voor een oplossing van IBM Cloud te kiezen. 

NDC Mediagroep, uitgever van kranten in Noord Nederland

Waaronder de Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden, Friesch Dagblad en ruim 30 weekblad- titels. Voor het publiceren van deze titels gebruikt de redactie het uitgebreide redactiesysteem CCI NewsGate.

Over CCI Newsgate

In dit systeem vindt de volledige redactionele workflow plaats, zoals het schrijven van artikelen, het toevoegen van foto’s en het vormgeven van pagina’s voor print en digitale producten. Ook persbureaus als Reuters zijn aangesloten op het redactiesysteem.

Over QNH

QNH helpt organisaties met het bijsturen en verbeteren van hun bedrijfsvoering door de inzet van slimme IT-oplossingen. De dienstverlening van QNH richt zich op het optimaliseren van de informatievoorziening, onderliggende IT-architecturen, applicaties en mobiele toepassingen.

Ook migreren naar IBM Cloud?