Field Engineer

Vacature: Field Engineer Servers & Storage

32-40 uur | Groningen

Attentie attentie, graag even je aandacht, want wij hebben per direct een hele mooie rol voor je klaarstaan. Tenminste: als je er blij van wordt om met je handen te werken en affiniteit hebt met IT. Heb je dit? En beschik jij ook over een gezond portie humor? Dan moet je echt even verder lezen.

Wat ga je doen als Field Engineer?

Als Field Engineer kom jij bij onze klanten over de vloer. Met jouw technische kennis snap jij wat er moet gebeuren. Betekent dit dat je alles al moet weten? Nee hoor, onze collega’s leren jou graag de kneepjes van het vak. Onze klanten zitten niet alleen in het noorden van Nederland, dus wij vinden het belangrijk dat je er plezier uit haalt om met regelmaat (ongeveer om de week) een roadtrip te maken naar bijvoorbeeld Amsterdam. Ben je een aantal dagen achter elkaar bij een klant aan het werk die niet om de hoek zit? Dan zorgen wij dat je ‘s avonds een lekker bordje eten hebt en een hotel om in te overnachten. Om beeld te krijgen wat straks jouw verantwoordelijkheden zijn hebben wij hieronder de soort werkzaamheden opgesomd:

 

 • Klaarmaken, registreren en configureren van servers en switches op verzoek van de klant voor lopende orders;
 • Het plaatsen en installeren van servers en switches bij onze klanten en datacenters;
 • Inbouwen en aansluiten van eventueel extra hardware in de servers, zowel op locatie dan wel voorafgaand aan een levering;
 • Kabel- en patchmanagement op locatie volgens instructie van de klant;
 • Transport en verhuizen van klantapparatuur van en naar datacenters;
 • CMDB-bestand aanmaken met relevante informatie voor de klant.

Wie ben jij?

Voor ons is een aanpakkers mentaliteit het allerbelangrijkste. Jij vindt het leuk om de klant te helpen, weet de klant goed te woord te staan en denkt echt met de klant mee. Uiteraard werk jij zeer netjes en secuur, communiceer jij zowel extern als intern goed en voel jij je verantwoordelijk om de klus af te krijgen. Je kan zowel goed in teamverband als zelfstandig werken, want beide komt in deze rol voor.

Heb jij al een heleboel kennis op het gebied van servers & storage? Super! Dan kan jij snel los. Heb jij wel affiniteit met de techniek maar mis je deze kennis en ervaring nog? Geen paniek. Met de juiste mentaliteit kom je een heel eind en er is niks wat je niet kan leren. Verder is het voor deze rol een vereiste dat je in het bezit bent van een rijbewijs B en je zoals eerder genoemd bereid bent om meerdere dagen van huis te zijn of langer door te gaan voor een klus.

Indien nodig word je allround ingezet binnen het logistieke team. Je kan daarbij denken aan AV, werkplekvervangingen en netwerkbeheer. Jij hebt hierin een flexibele, proactieve instelling en helpt mee waar nodig.

Wie zijn wij?

Nu en in de toekomst gaat IT over de gebruiker. Bossers & Cnossen beheerst en beheert het gehele speelveld. Ons doel? Het inrichten van een complete werkomgeving dat past bij de eindgebruiker van de klant.

En dat is nog niet alles. Bossers & Cnossen werkt nét een beetje anders dan je waarschijnlijk gewend bent. Wij kennen geen hiërarchie, maar werken holacratisch. Wat dat precies is leggen we je graag uit onder het genot van een kop koffie, maar de essentie is dat iedereen gelijk is, er veel vrijheid is en we je aanmoedigen om te ondernemen in jouw rol. Als je bij B&C aan de slag gaat verven we je in de eerste maand blauw! Dit doen we middels kennismaking met alle bedrijfsonderdelen, jou mee te nemen in onze holacratische manier van werken en door jou te coachen on the job voor een vliegende start.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een salaris tussen de €2.347 en €3.122 bruto fulltime afhankelijk van je kennis en ervaring;
 • Een jaarlijks studiebudget van €1.000 en 20 studiedagen obv fulltime;
 • 26 vakantiedagen bij een fulltime contract met de mogelijkheid extra dagen bij te kopen;
 • Zeer aantrekkelijke pensioensregeling;
 • Een fiets- en sportplan;
 • Een hele gezellige personeelsvereniging;
 • En tot slot crypto aandelen in ons mooie bedrijf. Samen genieten van de winst!

Enthousiast geworden?

Terecht! Reageer snel met jouw cv en motivatiebrief, en als we een match zien nodigen wij je uit op ons kantoor voor een kop koffie en een goed gesprek. Hopelijk tot snel!

Acquisitie op basis van deze publicatie wordt niet op prijs gesteld.

Actuele vacatures

Open sollicitatie

Bossers & Cnossen is altijd op zoek naar gedreven collega’s. Wie weet heb jij in huis wat wij nog niet zochten! Stuur je motivatiebrief en C.V. naar hrm@bnc.nl