Cyber Security

Door: Bossers & Cnossen
Geschreven op: 16 augustus 2022

Categorie

Tags

Werken bij Bossers

#werkenbijbossers

Cyber Security

3 min read – RTL Nieuws meldt afgelopen vrijdag een cyberaanval bij Colosseum Dental Benelux. Het resultaat: 120 tandartspraktijken moeten tijdelijk de deuren sluiten. Het is momenteel onduidelijk of er patiëntgegevens gelekt zijn. Een voorbeeld van een situatie waar je je als bedrijf niet in wilt bevinden.

Aangifte

Alleen de vestigingen in Nederland zijn getroffen, meldt het bedrijf tegen RTL Nieuws. Colosseum Dental gaat aangifte doen bij de politie. Daarnaast hebben ze bij de Autoriteit Persoonsgegevens (Dutch DPA) melding gemaakt van de aanval. Dat is verplicht bij een (vermoedelijk) datalek. Wanneer alle praktijken weer open gaan valt nu nog niet te zeggen. Dit zal waarschijnlijk mondjesmaat gebeuren.

Het belang van cyber security

Een aantal weken geleden schreven wij al over het belang van cyber security op onze LinkedIn pagina. IT-afdelingen staan onder druk om werkplekken optimaal te laten presteren én te beveiligen. Cyber security is een onmisbaar onderdeel geworden in onze moderne samenleving.

B&C is om deze reden een partnerschap aangegaan met Arctic Wolf. Zo kunnen wij onze klanten 24/7 beveiligen onafhankelijk van de inrichting van de IT infrastructuur, netwerk of applicaties. Het belang van een sterk beveiligde IT infrastructuur blijkt maar weer uit het voorbeeld van Colosseum Dental.

SOCaaS

Middels de SOCaaS van Arctic Wolf hebben zij in combinatie met Bossers & Cnossen B.V. een sterk middel om ongewenste activiteiten van buitenaf op te sporen en te stoppen. Met dit middel wordt de kans op een cyberaanval nihil en kan men voorkomen dat er kostbare data gelekt wordt naar de buitenwereld.

Wij wensen Colosseum Dental Benelux een spoedig herstel van deze cyberaanval.

Categorie

Tags

Werken bij Bossers

#werkenbijbossers

Ook interessant