Datacenter
Home E IT-oplossingen E Datacenter

Datacenter infrastructuur

Er zijn vele redenen te bedenken, waarom een datacenter op je eigen kantoor of fabriekslocatie wenselijk dan wel noodzakelijk is. Denk aan hoge eisen op het gebied van betrouwbaarheid, beschikbaarheid en performance of omdat databeveiligingsgaranties noodzakelijk zijn. Bossers & Cnossen adviseert merkonafhankelijk over innovatieve, betrouwbare en hoog beschikbare datacenter oplossingen die ervoor zorgen dat jouw applicaties probleemloos draaien in je eigen vertrouwde omgeving.

Innovatieve Corona samenwerking

Advisering

Onze kennis en ervaring op het gebied van eenvoudige of juist bijzonder complexe datacenter oplossingen delen we graag met je. In onze pay-off staat het: Sharing ideas & IT. Een uitbreiding of vervanging van je datacenter begint bij een volledige inventarisatie van je huidige omgeving en een workshop waarin de te verwachten ontwikkelingen en toekomstige eisen worden geïnventariseerd. Dit resulteert in een eisenpakket waar performance, dataopslag capaciteit, uptime, schaalbaarheid van de oplossing en databeveiliging onderdeel van uitmaken.

Op basis hiervan zoeken we naar de best passende datacenter oplossing, waarbij we tevens oog hebben voor aspecten als inpasbaarheid in de huidige omgeving, beheerbaarheid, eventueel benodigde extra kennis en duurzaamheid van de oplossing.

We zoeken altijd naar een aantal vergelijkbare oplossingen. Alle oplossingen hebben pro’s en con’s, die zetten we overzichtelijk voor je naast elkaar. Uiteraard zorgen we voor een scherpe prijsstelling, inclusief financieringsmogelijkheden.

Levering

Na je bestelling, wordt de apparatuur in ons magazijn verzameld, gecontroleerd op compleetheid en eventuele beschadigingen. In onze ESD beveiligde staging ruimte, verzorgen we een DOA test, installeren we de laatste OS-levels en patches volgens uw beleidslijnen (bijvoorbeeld N-1). Bij rack apparatuur plaatsen we deze alvast in een rack enclosure. We leveren de apparatuur met lucht geveerd transport op je locatie af, zodat kans op transportschade minimaal is.

Installatie

De installatie in je eigen datacenter is, omdat we veel werk vooraf verrichten, snel en eenvoudig. Hiermee voorkomen wij langdurige installatie werkzaamheden in het datacenter. Onze ervaren engineers zijn gecertificeerd om servers, storage of hyperconverged systemen te installeren. Ze zijn tevens herkenbaar gekleed, beschikken over een VOG en kunnen zich bij je op locatie legitimeren. Bij installatie werkzaamheden houden we ons aan je bestaande bekabelingsplan en jullie test- en acceptatieprotocollen. We kunnen ook helpen bij de migratie van de huidige omgeving naar de nieuwe, waarbij één van onze projectleiders vooraf een migratieplan opstelt en na afstemming, deze minutieus volgt en het project op tijd en binnen budget oplevert.

Onderhoud

Je eigen datacenter oplossing moet, afhankelijk van de vereiste uptime, ook beschikken over een passend onderhoudscontract. Fabrikanten bieden indien nodig voor cruciale apparatuur een 24/7 4 uur call to-fix SLA. Maar ook andere contractvormen, met minder snelle response c.q. oplostijden en natuurlijk lagere kosten zijn beschikbaar. Wij helpen je door een goede analyse te maken welke uptime garantie noodzakelijk is, versus het kostenplaatje wat hieraan hangt. Naast fabrieksgarantie bieden we ook mogelijkheden voor Third Party Maintenance contracten met een looptijd tot wel 7 jaar. En mocht je het beheer en onderhoud volledig uit handen willen geven, dan neemt onze afdeling Managed Services de controle en verantwoordelijkheid over en zorgen zij ervoor dat je geen omkijken meer hebt naar je datacenter.