IBM cloud
Home E Cloud diensten E IBM cloud

Steeds meer bedrijven maken gebruik van cloud computing en gaan daarbij op zoek naar de meest efficiënte en vernieuwende oplossing. Ze willen de mogelijkheid om sneller te kunnen werken, sneller te kunnen (op)leveren en eindeloos te kunnen schalen. Vaak genoeg loop je tegen beperkingen aan in een public cloud omgeving. IBM Cloud Private biedt wilde deze bedrijven helpen in hun zoektocht en introduceerde daarom IBM Cloud Private.

Private cloud

IBM Cloud Private is een private cloud oplossing, dat de voordelen van een public cloud (snelle implementatie, schaalbaar, gebruiksvriendelijk en flexibel) combineert met de sterke punten van een on-premises omgeving (meer controle, betere prestaties, voorspelbare kosten, strenge beveiliging en flexibele beheermogelijkheden).

IBM Cloud Private is een platform gebaseerd op containers en gebouwd op Kubernetes, het meest gebruikte platform voor container management in private, public en dedicated clouds. De private cloud van IBM gebruikt verschillende open source technologieën namelijk Kubernetes, Docker en Helm.

Kubernetes zorgt voor automatische schaalvergroting, verdeling van nodes, etc. Docker is de motor achter de containers en zorgt voor het grootste aantal applicaties in een hybrid cloud. Helm zorgt voor bundeling en verpakking van je pre-geconfigureerde Kubernetes resources.

Hybrid Cloud

Hiermee wordt de flexibiliteit van jouw ontwikkelaars verhoogd en worden middleware, data en analytics taken eenvoudiger. Zo hebben jouw werknemers volledige controle over belangrijke data en applicaties en is de gebruikerservaring gelijk aan een public cloudomgeving. IBM Cloud Private biedt naast een betrouwbare cloud infrastructuur (IaaS) ook mogelijkheden voor Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (ML), Analytics, Quantum, Internet of Things en diverse Developer Tools.

IBM Cloud Private platform

Er zijn drie verschillende versies van IBM Cloud Private: de Community Edition, de Cloud Native Edition en de Enterprise Edition. Alle edities bevatten de kern van het IBM Cloud Private platform, maar ook enkele interessante applicaties uit de catalogus die je kosteloos kan openen.

De IBM Cloud Private Community Edition is gratis te downloaden als trial versie voor non-productie omgevingen. Het is het ideale platform om on-premises applicaties te ontwikkelen en te beheren. Het is een geïntegreerde omgeving waarmee je containers, georganiseerd vanuit Kubernetes, kan beheren, een management console kan gebruiken en je frameworks kan monitoren.

Tips voor thuiswerken
Tips voor thuiswerken

Met de IBM Cloud Native versie kunnen jouw ontwikkelaars nieuwe cloud-native applicaties maken. Je hebt keuzes voor taal, frameworks, runtimes en bepaalde services om je te helpen bij het ontwikkelen van apps. De Cloud Native versie zet ook aan tot innovaties bij het ontwikkelen van applicaties door gebruik te maken van diensten als Blockchain en Machine Learning.

De IBM Cloud Enterprise Edition helpt je bij het optimaliseren en moderniseren van bestaande applicaties. IBM Cloud Private Enterprise zorgt er ook voor dat jouw datacenter kan samenwerken met verschillende cloud services. Dit is een cloud platform dat voldoet aan alle development best-practices.

Tips voor thuiswerken

Bossers & Cnossen helpt je graag met de nodige uitleg over de vele mogelijkheden van de IBM Cloud. We verzorgen de implementatie, de migratie én het beheer van je cloud omgeving, zodat jij je kan concentreren op het optimaliseren van jouw bedrijfsprocessen.

Wil je meer weten over de IBM Cloud? Neem contact op met je accountmanager of stuur een e-mail naar info@bnc.nl