Software
Home E IT-oplossingen E Software

Soms embedded, soms meegeleverd als belangrijk deel van een werkende (proprietary) IT-oplossing. In een aantal gevallen heb je de keuze welke operating software of middleware je wilt gebruiken.

​Bossers & Cnossen is van nature een fan van open source en daar waar mogelijk zetten we deze software in om een betrouwbare, schaalbare en goed te beheren IT infrastructuur te implementeren. Maar als je gebruik wilt maken van gelicenceerde software zoals Microsoft, VMware, Veaam, Commvault, Citrix, Oracle of IBM, dan bieden wij je alle ondersteuning en mogelijkheden om deze software op je eigen locatie te installeren of vanuit de cloud af te nemen.

Advisering

Zoals gezegd zijn we fan van open source. Vanuit een grondhouding dat eenmaal ontwikkelde software ten dienste zou moeten komen aan de vooruitgang van IT-technologie en de ontwikkeling van nieuwe toepassingen. Maar we sluiten onze ogen ook niet voor de werkelijkheid. Daar waar marktstandaarden zijn ontstaan en alternatieven eerder zorgen voor extra complexiteit en compatibiliteitsproblemen, implementeren we de standaard software conform ‘best practices’.

De engineers van Bossers & Cnossen helpen je met het maken van slimme software keuzes om van je IT-infrastructuur een sterke en flexibele motor te maken, die je goed kan besturen en waarop je kan vertrouwen.

Innovatieve Corona samenwerking

Levering

Software wordt gedistribueerd via licence keys of beschikbaar gesteld vanuit de cloud. Open source software is vanaf community platformen te downloaden voor eigen gebruik, waarbij een service provider ook een onderhoudscontract aanbiedt. De software licenties worden afgerekend naar gebruik (bijvoorbeeld aantal gebruikers of virtuele machines, nodes of Terrabytes) en kan per jaar of meerjarig worden afgesloten. Veel fabrikanten bieden mogelijkheden tot op- en afschalen van software licenties, zodat je maandelijks betaalt naar werkelijk gebruik.

Installatie

Het vakkundig installeren van software en het instellen van de juiste parameters is maatwerk. Met tal van best practices in de achterzak helpen onze engineers je bij het installeren van de benodigde software. We spreken alle mogelijke instellingen met je door, maken verantwoorde keuzes en zorgen voor een goede documentatie hiervan. Indien gewenst zorgen we ook nog voor een training op locatie of klassikaal bij één van de gecertificeerde opleidingsinstituten. Zo ben je in staat om ook aanpassingen te verrichten en het maximale resultaat uit je IT-infrastructuur te halen.

Onderhoud

Na levering wordt de software door de fabrikant of in geval van open source vanuit de community met regelmaat voorzien van updates. Deze updates kunnen soms nieuwe toepassingen bevatten, maar ook bug fixes of belangrijke security updates. Wij helpen je graag met het opzetten van professioneel patch- en release management in je IT-organisatie. Als je het beheer van je IT-infrastructuur aan ons overlaat, dan zorgt ons Managed Services beheerteam ervoor dat je software altijd up-to-date is.