Cloud diensten

Met de Cloud diensten van Bossers & Cnossen heb je online de beschikking over infrastructuur capaciteit, bestaande uit hard- en software welke professioneel beheerd wordt door ons managed services team. Je software, gegevens én bestanden staan op een andere locatie.

Home E Cloud diensten

Als je gebruik maakt van een cloud dienst, dan wordt je data online opgeslagen en kan je deze waar dan ook vandaan en op ieder gewenst moment weer gebruiken. Het gebruik van cloud diensten kan ingegeven worden vanuit oogpunt van kostenbesparing, flexibiliteit of data veiligheid. Met een cloud dienst ben je zelf niet meer afhankelijk van en verantwoordelijk voor een eigen IT omgeving.

Het verschil tussen private en public cloud diensten

Bij een private cloud krijg je IT capaciteit veelal vanuit Nederland geleverd door een gespecialiseerde IT-dienstverlener. Bij een private cloud IT dienstverlener weet je waar je data staat en in welk datacenter. Een public cloud wordt meestal aangeboden vanuit grote internationale datacenters door grote IT dienstverleners als Microsoft, Amazon, Google en IBM.

Hybride cloud

Sinds een paar jaar is de hybride cloud sterk in opkomst. Er komt steeds meer vraag naar hybride clouds. Je kiest voor een hybride cloud als je wilt profiteren van de voordelen van zowel infrastructuur op eigen locatie en de private en public clouds. Een hybride cloud omgeving is bovendien heel flexibel inzetbaar, kostenefficiënt en wordt vanuit één omgeving beheerd. Zo kan je ervoor kiezen om direct benodigde applicaties of data lokaal te automatiseren, grote hoeveelheden belangrijke en gevoelige data in een private cloud op te slaan en voor bulk data en algemeen toepasselijke applicaties de public cloud in te zetten.

Private, public en hybride cloud via Bossers & Cnossen

Bossers & Cnossen biedt een private cloud dienst gebaseerd op IBM Cloud. Je krijgt de zekerheid dat je data en de back-up’s in een Nederlands datacenter staan en blijft staan. Maar we bieden ook de public cloud diensten van Microsoft aan. Onze hybride cloud bestaat uit een IT-infrastructuur op jouw locatie, onze private cloud en een op Microsoft Azure gebaseerde public cloud.

Wil je meer weten over de Bossers & Cnossen cloud diensten? Bel met je accountmanager of stuur een e-mail naar cloud@bnc.nl