Networking
Home E IT-oplossingen E Networking

De ontwikkelingen op het gebied van networking gaan razendsnel. Niet onlogisch, omdat connectivity en security misschien wel de twee belangrijkste aandachtsgebieden zijn in het IT-landschap. Alle systemen moeten met elkaar verbonden zijn, met steeds hogere eisen aan performance en uptime. Applicaties en data moeten overal en altijd beschikbaar zijn. En omdat alles met elkaar is verbonden, is een gelaagde beveiliging met firewalls, data encryptie en zorgvuldige toegang policies gebaseerd op rollen en rechten belangrijk om de data integriteit te garanderen.

Advisering

Bij Bossers & Cnossen werken gekwalificeerde netwerk consultants en engineers die jouw netwerk analyseren, mogelijke knelpunten signaleren en je op maat adviseren over de nieuwste netwerk architecturen. Onze kennis delen we graag met je, immers in onze pay-off staat het al: Sharing ideas & IT. Traditioneel bestaat een enterprise network design uit drie verschillende lagen: network core, distribution network en access network. Met de komst van het populaire Edge computing ontstaat ook de noodzaak voor network edge entry/exit points.

Op basis van de analyse en je visie op toekomstige bedrijfsontwikkelingen ontwerpen we een toekomst vast netwerkdesign. Je krijgt een aanbieding van de benodigde netwerkcomponenten, compleet met de benodigde licenties en support overeenkomsten. Natuurlijk zetten we meerdere A-merken voor je overzichtelijk naast elkaar. Net als bij onze datacenter oplossingen krijg je een scherpe prijsstelling, inclusief de mogelijkheid tot financiering.

Innovatieve Corona samenwerking

Levering

Netwerkcomponenten liggen niet altijd op voorraad. De ontwikkelingen gaan snel en netwerkproducten raken snel verouderd. Ook zijn Nederlandse prijzen zeer volatiel, omdat fabrikanten deze veelal berekenen op basis van de dollarprijs. Grote voorraden zijn bedrijfseconomisch dus niet verantwoord. We doen er alles aan om je bestelling zo snel mogelijk af te leveren. Liefst controleren we in ons ESD veilige staging ruimte eerst of de apparatuur compleet is, werkt en voorzien is van de laatste software releases en patches. Daarna wordt de apparatuur met eigen vervoer direct bij je afgeleverd.

Installatie

Het fysiek installeren van netwerkcomponenten is vrij eenvoudig. De complexiteit zit met name in de juiste configuratie, instellingen en parameter settings en testen van het nieuwe netwerk. Onze gecertificeerde netwerk engineers helpen hier graag bij. Ze voorzien je van hints en tips welke tresholds gebruikelijk zijn, waar je signaleringen administreert en hoe je het netwerk zo eenvoudig mogelijk, liefst proactief, kan beheren.

“Networking vormt de cruciale basislaag die het mogelijk maakt om vanaf elke locatie – of dat nu een kantoor, een thuiswerkplek of onderweg is – veilige en betrouwbare verbindingen te maken met bedrijfs- en cloudinfrastructuren, waardoor iedereen, overal, veilig aan het werk kan.”

– Frank van der Veen
Network Engineer

 

Onderhoud

Het netwerk is misschien wel de belangrijkste laag in je IT-infrastructuur. Als het netwerk traag is of zelfs stopt, dan ligt ook direct de business stil. Nu raken netwerkcomponenten niet snel defect, maar je wil geen single point of failure hebben in je netwerk en als deze er toch is, dan is een reserve unit op locatie eigenlijk een must. Voor netwerkcomponenten zijn diverse onderhoudscontracten mogelijk, van zowel fabrikanten alsook Third Party Maintenance bedrijven. We bieden je ook de mogelijkheid voor een Bossers & Cnossen Managed Networking of Managed Infrastructuur contract, waarbij we over je schouder meekijken (monitoring) of de verantwoordelijkheid voor het netwerk overnemen (beheer).