Gemeente Midden-Groningen

Door: Bossers & Cnossen
Geschreven op: 26 oktober 2022

Categorie

Tags

Werken bij Bossers

#werkenbijbossers

Gemeente Midden-Groningen

Wij vertellen graag over de diensten die we aanbieden, maar nog liever laten we dit vertellen door klanten die met een grote tevredenheid diensten van ons hebben afgenomen. Daar is Gemeente Midden-Groningen er één van!

Ergonomische werkplekken

Een ergonomische werkplek mét in hoogte verstelbare bureaus is tegenwoordig een must voor iedere medewerker. Bij onze klant, Gemeente Midden-Groningen, hebben wij de afgelopen jaren hardware mogen leveren voor de nieuwe werkplekken van de medewerkers.

Omdat de werkplekken ergonomisch zijn ingericht hebben we vanaf het begin samengewerkt met de meubelfabrikant om te zorgen dat alles voldoet aan de wensen van Gemeente Midden-Groningen.

Gasvering

De werkplekken zijn naar wens ingericht met dubbele (24″) ‘Dell Ultrasharp’ monitoren incl. ‘Dell Wyse Thinclients’. Deze zijn bevestigd achter een Neomounts monitor arm die door middel van ‘gasvering’ gemakkelijk te verstellen is. Voor eenieder die niet weet wat dit inhoudt, gasvering zorgt ervoor dat men zware apparatuur gemakkelijk in hoogte kan verstellen.

Hoe lang gebruiken ze bij de Gemeente Midden Groningen onze producten en diensten al?

In juli 2021 is het Huis van Cultuur en Bestuur in Gemeente Midden Groningen geopend. Een prachtig pand met hypermoderne apparatuur, tools en snufjes maken het een werkplek waar menig medewerker graag mag werken. Dat begrijpen wij erg goed na een rondleiding door het pand. In vrijwel elke ruimte prijkt de geleverde werkplek apparatuur geleverd door B&C. Monitoren, Thinclients, monitor beugels, laptops, desktops, tablets en niet te vergeten de Narrowcasting displays inclusief software van onze eigen dochteronderneming Spark. Alles om een werkplek perfect in te kunnen richten.

Huis van Cultuur en Bestuur

Voordat ze in het Huis van Cultuur en Bestuur gebruik gingen maken van de apparatuur die geleverd is door B&C hebben ze in de oude gemeentehuizen gewerkt volgens een ‘POC’, oftewel, een Proof of Concept. Daarmee bedoelen ze bij de Gemeente dat ze eerst een ‘testronde’ hebben gedraaid om te kijken wat werkt wel en wat werkt niet en aan de hand daarvan hebben ze besloten wat ze wilden aanschaffen in het nieuwe pand. Want ‘Als 1 goed werkt, werken er ook 100 goed’ aldus Raymond Schuiten, IT- Adviseur bij Gemeente Midden Groningen.

Hoeveel medewerkers bij de Gemeente Midden Groningen gebruiken producten van B&C?

‘Zo, dat zijn er een heleboel!’ zegt Raymond lachend. ‘In totaal zou je kunnen stellen dat er zo’n 1000 tot 1200 medewerkers de producten en/of diensten van B&C dagelijks in gebruik nemen. Hieronder valt alles van zowel raadsleden tot aan medewerkers bij de Kielzog.’

Er zijn meerdere afdelingen bij de Gemeente Midden Groningen die de door ons geleverde diensten gebruiken. Wij hebben bijna met elke gebruiker wel een connectie. Deze gebruikers zitten echter op verschillende plekken in en rondom het gebouw en gebruiken hierdoor allemaal verschillende soorten producten die door ons geleverd zijn. De één gebruikt de ergonomische werkplek; de ander maakt gebruik van het digitale platform van Spark, enzovoort.

Hoe zijn de werkplekken die we bij de Gemeente Midden Groningen kunnen zien, ontstaan?

De huidige Citrix omgeving waar ze bij de Gemeente Midden Groningen mee werken is uitermate geschikt voor thin clients (compacte computers die de werkplek waar de medewerker zich bevindt verbinden met de server). In het bijzonder omdat de thin clients via het netwerk de optimale connectie kunnen bieden en ook nog eens energiezuinig zijn.

De huidige Thinclients waren al van het merk Dell en bevallen zeer goed in de beheerbaarheid en functionaliteit, geven ze bij de Gemeente Midden Groningen aan. Dat is een van de belangrijkste redenen dat men dit concept hier heeft behouden.

Hoe ervaren jullie de samenwerking met ons als leverancier?

De samenwerking ervaren ze als zeer prettig bij de Gemeente Midden Groningen. ‘Het fijne aan B&C is dat ze pro-actiefmeedenken, korte lijntjes hebben en altijd klaar staan’, zegt Raymond. ‘Als er iets geregeld moet worden dan hoeven ze alleen maar een even te bellen of mailen (of in spoedgevallen te appen) en dan staat er al iemand op de stoep met dat wat ze bij Gemeente Midden Groningen nodig hebben’ aldus Raymond. Bij de Gemeente Midden Groningen weten ze wat ze willen hebben, wij kijken bij B&C hoe we dat kunnen regelen.

IT als water uit de kraan

“Mensen hebben er geen last van, zolang ze datgene kunnen gebruiken wat ze nodig hebben, dan werkt het zoals het werkt”, zegt Raymond. En dat laatste, dat is bij ons het geval.

Daarbij vinden ze het bij de Gemeente Midden Groningen erg fijn dat B&C uit een groep ‘nuchtere noorderlingen’ bestaat. Daar weten ze bij Gemeente Midden Groningen wel raad mee, horen we tijdens ons bezoek.

Tot slot

Ze weten bij de Gemeente Midden Groningen goed wat ze willen en hoe ze dat willen, dat blijkt wel uit ons gesprek. Dit zien we ook terug in de vergaderruimtes die we bezoeken. In plaats van een large display simpelweg aan de muur te bevestigen, waar niet iedereen zicht op heeft, is ervoor gekozen om er een op maat gemaakt meubel te plaatsen waar de schermen van LG feilloos in- en uitschuiven.

Het enthousiasme dat volgde uit dit resultaat is niet alleen bij Raymond te zien, zelfs de burgemeester sprak erover tijdens zijn eerste interview in het gemeentehuis.

Ook zijn de vergaderkamers uitgerust met de mogelijkheid om randapparatuur aan te sluiten op de large displays zodat iedereen hier zowel intern als extern gebruik van kan maken.

Kortom, met de door B&C geleverde hardware weten ze hier bij de Gemeente Midden Groningen het ideale werkklimaat te realiseren voor alle medewerkers. En komen ze iets te kort op het gebied van hard- en software? Dan weten ze ons goed te vinden.

Ook interessant