Nieuw Tech-savvy programma voor werkzoekenden

Door: Bossers & Cnossen
Geschreven op: 16 september 2018

Categorie

Tags

Werken bij Bossers

#werkenbijbossers

Nieuw Tech-savvy programma voor werkzoekenden

De economie en arbeidsmarkt veranderen door opkomende automatisering en technologische ontwikkelingen. Werkgevers zoeken steeds vaker medewerkers die over digitale vaardigheden beschikken. De gemeente Groningen heeft daarom in samenwerking met Bossers & Cnossen het ‘Tech-savvy’ programma ontwikkeld.

Programma

Het Centrum naar Werk is een proef gestart om werkzoekenden klaar te stomen voor functies waarin digitale vaardigheden belangrijk zijn.
Het programma is gericht op de 10 belangrijkste vaardigheden en competenties die gevraagd worden van de ‘moderne’ medewerker. Na afronding van een zes wekend durende online training brengen de deelnemers voor een periode van drie tot zes maanden het geleerde in praktijk op een werkervaringsplek.

Doel

Het ‘Tech-savvy’ programma van de gemeente Groningen heeft als doel om de kansen op de arbeidsmarkt voor werkzoekenden te vergroten. Het programma is een proef en wordt na afloop geëvalueerd.

Werkervaringsplek

Voor dit programma worden deelnemers geplaatst op een werkervaringsplek. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in het aanbieden van een werkervaringsplek kunnen contact opnemen met de gemeente Groningen via het telefoonnummer 14050.

Bron: Gemeente Groningen

Categorie

Tags

Werken bij Bossers

#werkenbijbossers

Ook interessant