Hoe blijft jouw thuiswerkplek ook nú en de komende 4 weken optimaal?

Door: Bossers & Cnossen
Geschreven op: 7 april 2020

Categorie

Tags

Werken bij Bossers

#werkenbijbossers

Hoe blijft jouw thuiswerkplek ook nú en de komende 4 weken optimaal?

Het installeren van jouw thuiswerkplek ging waarschijnlijk niet zonder slag of stoot en de eerste keer inloggen om te vergaderen op afstand was ook uitzoeken hoe het werkt. Nu ben je gesetteld en kregen we afgelopen week te horen dat we nog minimaal 4 weken thuiswerken. Hoe houd jij je net geïnstalleerde thuiswerkplek óók de komende weken echt optimaal? Hieronder hebben wij 4 tips voor je uitgeschreven die je gaan helpen.

Tip 1 : De juiste hardware

De enorme hoeveelheid thuiswerkers heeft ertoe geleid dat meerdere producten uitverkocht zijn. Van wc papier tot…. webcams. Daarom is één van onze B&C tips een 24” monitor van de Philips B-line met USB-C Dock en een geïntegreerde camera. In combinatie met de volgens ons juiste headset van Jabra Evolve 40 Mono (USB & 3.5MM) voor €62,50 is jouw thuiswerkplek helemaal optimaal. Ons gouden B&C trio:

  • Ergonomische laptop stand van Newstar: Laptop Desk Stand Ergonomic met 5 standen voor €25,-.
  • Draadloze toetsenbord en muis: Logitech Wireless Combo MK270 – Toetsenbord en muis set – 2.4 GHz – VS internationaal voor €35,-.
  • Philips FHD-monitor met ingebouwde USB-C Dock: Philips B Line 241B7QUBHEB – LED-monitor – 24″ – 1920 x 1080 Full HD – IPS – 250 cd/m² – 1000:1 – 5 ms –
  • 2xHDMI, DisplayPort, USB-C – luidsprekers voor €270,-.

Neem direct contact op met Edwin, 06 121 604 72, voor aanvragen van hardware. Aanvullende tip: blijf mentaal en fysiek in beweging. Even wat anders doen, even een blokje om of een kopje koffie in de zon in de tuin.

Hygiënische hardware in de zorg?

Overweeg eens het Medigenic toetsenbord van BNC Distribution, specialist op dit gebied. Dit toetsenbord is snel te reinigen en te desinfecteren dankzij het vlakke oppervlak.

Meerdere ziekenhuizen gebruiken dit al jaren met tevredenheid, omdat het van de geteste toetsenborden het langste meegaat en het meest comfortabel typt.

BNC Distribution biedt op dit moment een 30 dagen trial aan.

Neem rechtstreeks contact op met Arienne via 050 8506960 voor het aanvragen van Medigenic.

Tip 2: Stay Social

Één van de belangrijkere tips, blijf (digitaal) sociaal. Wij mensen hebben het nodig om in contact met elkaar te staan. Van digitale Vrijdagmiddagborrels tot online sportklasjes. Start met een chat tool om snel en gezamenlijk te blijven communiceren op het werk, zoals Cisco Webex (meer info bij tip 4).

“Start de ochtend met een “digitale koffie” samen met collega’s, zo blijf je verbonden op menselijk niveau”

Blijf in (digitaal) contact met videobellen of bel af en toe mobiel met een collega om het ook te hebben over de ditjes en datjes of over de verlengde maatregelen van de overheid.

Want laten we eerlijk zijn, het blijft een uitzonderlijke situatie en ook dat is goed om gewoon met elkaar te delen.

Tip 3: Wi-Fi optimalisatie

Nu we thuis werken, wordt er meer van je netwerk geëist; we videobellen, streamen en werken online met bijvoorbeeld Office 365. Er zijn meerdere stappen om jouw netwerk te optimaliseren, wij weten dat je Wi-Fi verbetert met de volgende stappen:

Stap 1: Plaats je router hoog, het liefste zo hoog mogelijk. Plaats je router nooit op de grond, dit voorkomt dat het signaal wordt geabsorbeerd door de vloer (ja, dat kan echt) en zorgt voor beter bereik op de verdieping erboven.

Stap 2: Stap over naar een ander Wi-Fi kanaal: dit zorgt vaak ook voor een stabieler en beter Wi-Fi. We hebben de keuze uit kanaal 1 t/m 13. Veel draadloze routers staan standaard ingesteld op kanaal 6, probeer deze dus te vermijden omdat de kans groot is dat een aantal buren dit kanaal ook gebruiken. Wil je zien welke kanalen druk bevolkt zijn? Gebruik gratis programma’s als inSSID-er en kies het kanaal dat het minst gebruikt wordt.

Last but not least, stap 3: Maak gebruik van Wi-Fi versterkers of Powerline homeplugs. Dit zijn zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken tools om het signaal te versterken of uit te breiden.

Wil je altijd goed Wi-Fi dat zichzelf automatisch optimaliseert, kijk dan eens naar Cisco Meraki Go, ideaal voor kleine bedrijfsruimtes. Is je bedrijfsruimte groter, kijk dan eens naar het Cisco Meraki portfolio (firewalls, switches, access points en camera’s). Neem direct contact op met Tim als je meer wilt weten over Cisco Meraki Go op 06 476 906 00.

Tip 4: Privacy “veilig data delen en videobellen”

Hoe zorg je ervoor dat je veilig online samenwerkt en veilig online vergadert? Zeker nu je veel data deelt en de keuze reuze is, is een goed overwogen tool belangrijk. Wij adviseren Microsoft-teams, die tevens een chat en videobel optie heeft.

Daarnaast raden wij aan om geen eigen opslagdiensten of lokale opslag te gebruiken; blijf gebruik maken van de faciliteiten die de werkgever biedt. Lokale opslag vormt een risico; crasht de harde schijf dan ben je je gegevens kwijt. Het is maar de vraag of een expert de data kan terughalen en de prijs om dit te doen is niet mals. Praktisch: Als je je eigen opslagdienst gebruikt, hebben collega’s geen toegang tot documenten om online samen te werken.

Als het gaat om videobellen is Zoom sterk aan het groeien en is niet al te positief in het nieuws m.b.t privacy. Wat is dan een goed alternatief? Cisco Webex heeft een gebruiksvriendelijke chat tool waar je uitstekend ook bestanden mee kunt delen en met meerdere collega’s tegelijk kan videobellen. B&C kan een 90 dagen try-out licentie verstrekken zodat je de komende weken veilig doorkomt. Neem direct contact op met Jaap op 06 505 147 18 voor een trial.

Videobel Tip: Zorg voor goede verlichting. Wanneer de zon in je rug schijnt is je gezicht niet meer zichtbaar tijdens het videobellen.

Wij blijven voor jullie bereikbaar

Deze tips gaan je zeker helpen het thuis werken nog goed vol te houden. Bossers & Cnossen medewerkers werken vanuit huis en houden zich aan de richtlijnen vanuit de overheid. Wij blijven allen bereikbaar voor jullie. Het snelste heb je contact met:

Tim@bnc.nl | 06 476 906 00 | Alles over Microsoft teams en online samenwerken
Jaap@bnc.nl | 06 505 147 18 | Alles over Cisco Webex en Cisco Teams
Edwin@bnc.nl | 06 121 604 72 | Alles over hardware toepassingen
info@bnc-distribution.nl | 050 8506960 | Alles over www.medigenic.nl

Categorie

Tags

Werken bij Bossers

#werkenbijbossers

Ook interessant