logo bnc
logo bnc

Avebe: Flexibele hardware-levering direct aan de eindgebruiker

2 april 2020

Avebe: Flexibele hardware-levering direct aan de eindgebruiker

De businesscase

Avebe is een innovatief bedrijf en daardoor continu in beweging. Dit vraagt een bepaalde mate van flexibiliteit van de IT-afdeling. Om de IT-medewerkers zo optimaal mogelijk in te kunnen zetten voor de kerntaken van de IT-afdeling is gekozen om voor de levering van hardware aan de eindgebruiker een servicepartner te zoeken. Avebe is op zoek naar een oplossing voor flexibele levering van hardware, configuratie van hardware én installatie op locatie.


Daarnaast is Avebe op zoek naar een partner die proactief meedenkt om de eindgebruiker zo optimaal mogelijk te ondersteunen in zijn/haar transitie naar een nieuwe werkplek.

Flexibele hardware-levering direct aan de eindgebruiker

Bossers & Cnossen voorziet Avebe-medewerkers van een nieuwe werkplek in twee scenario's:

  1. Na de afschrijvingstermijn van de werkplek    
  2. Bij indiensttreding van nieuwe medewerkers

Avebe heeft samen met Bossers & Cnossen een standaard assortiment bepaald bestaande uit vijf modellen. Deze modellen zijn ten alle tijden op voorraad waardoor snelle levering gegarandeerd is.

De Avebe-medewerker selecteert in de servicemanagement tool van Avebe de gewenste nieuwe werkplek. Vervolgens wordt er volledig geautomatiseerd een order geplaatst bij Bossers & Cnossen. De order wordt overgedragen aan de logistieke afdeling die ervoor zorgt dat op de nieuwe hardware het Avebe image wordt geïnstalleerd.

Na installatie wordt contact opgenomen met de Avebe- medewerker om een afspraak tot uitlevering te maken. Een logistieke medewerker levert vervolgens de nieuwe werkplek op locatie bij de medewerker.

Betreft het een vervanging dan wordt samen met de eindgebruiker zijn/haar data overgezet van de oude werkplek naar de nieuwe. Dit gebeurt op een veilige manier zodat er ten alle tijden voldaan wordt aan de eisen en standaarden binnen Avebe.

De resultaten voor Avebe

  • Hardware uitlevering op maat;
  • Totale ontzorging betreffende de levering van de werkplekken;
  • Persoonlijke benadering;
  • Gebruikersdata blijft binnen de organisatie;
  • Inproductieve tijd wordt tot een minimum beperkt.

Advies over flexibele hardware levering voor jouw organisatie?

Ook interessant

Lees meer…

Groninger Forum kiest voor IT partner Bossers & Cnossen

Het Groninger Forum wordt een spectaculair, voor iedereen toegankelijk gebouw van tien verdiepingen. Met het verwachte aantal…

26 maart 2019

Lees meer…

Hoe een supermachine bijdraagt aan de strijd tegen kanker

3 min read - De levering van een Z8 workstation G4 aan dr. Fehrmann van het UMCG heeft als doel om met grotere datasets sneller…

24 maart 2021

Lees meer…

Reflectie IT visie 2020, het COVID-19 jaar door Jeroen Bos

4 min read - Onze woordvoerder en navigator Jeroen Bos, een gedreven IT-professional die een zwak heeft voor gadgets en zich voortdurend…

15 december 2020