Battle of the Students

Door: Bossers & Cnossen
Geschreven op: 31 augustus 2022

Categorie

Tags

Werken bij Bossers

#werkenbijbossers

Het concept van Battle of the Students (BOTS) bestaat al jaren. In 2015 is het initiatief gestart als onderdeel van ‘Holland Webweek’ onder de naam ‘Battle of the Schools’. Het idee hiervan was om studenten van MBO, HBO en WO opdrachten te laten uitvoeren voor ondernemers in de regio in de vorm van een ‘Hackathon’.

BOTS

BOTS wordt in 2022 georganiseerd op initiatief van de Hanzehogeschool, Noorderpoort, VNO-NCW MKB Noord, Gemeente Groningen en Provincie Groningen. Tijdens de Battle of the Students werken studenten 18 weken lang aan een praktijkopdracht die verstrekt is door het bedrijfsleven. Studenten nemen het in groepen het tegen elkaar op: wie werkt het best samen, komt tot de meest creatieve oplossing en/of vervult de vraag van de opdrachtgever het beste? Het winnende team studenten kon hiermee de hoofdprijs in de wacht slepen, namelijk de felbegeerde HP ENVY x360 laptop (1 voor elke student in het team!), gesponsord door B&C & HP.

Deelnemende opdrachtgevers

Vanuit de deelnemende opdrachtgevers kregen de teams een opdracht die bijdroeg aan hun opleiding en die daarnaast overeenkwam met een voorbeeld uit de praktijk. ATOS, Openbaar Onderwijsgroep Groningen, TriplePro, de Bedrijvenvereniging Zuidoost en FC Groningen legden hun vraagstukken aan de studenten voor. Een vakjury, die werd voorgezeten door Marja Doedens, COO bij Citoforma en waarin ook Jeroen Bos, Navigator bij B&C deelnam, beoordeelde de studenten tijdens het proces en evalueerde het eindresultaat van elk team.

Unieke leerervaring

De studententeams zijn na 20 weken beoordeeld op de oplossing op het gebied van digitalisering die zij bedacht hadden voor het vraagstuk van de opdrachtgever. De studenten gaven aan dat zij het gevoel hadden meer te leren tijdens de Battle of the Students dan in een traditionele klassikale omgeving. Dit gold vooral voor de teams die een intensief contact met de opdrachtgever hadden.

Battle of the Students is een unieke leerervaring voor studenten, waarbij ze creativiteit kunnen gebruiken in een competitieve omgeving terwijl ze echte problemen van bedrijven en instellingen aanpakken. Voor bedrijven is het een gelegenheid om kennis te kunnen maken met de vaardigheden en de manier van werken van potentiële (toekomstige) werknemers.

Categorie

Tags

Werken bij Bossers

#werkenbijbossers

Ook interessant