logo bnc
logo bnc

Experience Day biedt volop stof tot nadenken

3 december 2018

Experience Day biedt volop stof tot nadenken

Groeiende impact digitalisering

Jeroen Bos opende het bal met zijn keynote ‘De Gebruiker de Baas’. Daarin wees hij op de almaar groeiende impact die de digitalisering op onze dagelijkse werkzaamheden heeft, en de verandering die deze ook in de IT-branche teweegbrengt. “De afgelopen dertig jaar hebben we als Bossers & Cnossen veel, heel veel computers geleverd en geïnstalleerd. Maar die tijd is nu (bijna) voorbij: het zal niet al te lang meer duren voordat iedere nieuwe werknemer z’n eigen device meeneemt en daar al zijn werkzaamheden op kan doen. Daardoor komt de focus veel meer op het gedrag van die personeelsleden te liggen dan op de techniek die ze gebruiken.”

Skills ipv hardware

“Het is aan ons om daarop in te spelen”, aldus Bos. “Als we bestaansrecht willen houden, moeten we mee veranderen. We richten ons dus steeds meer op skills in plaats van hardware. De vraag is niet meer welke computer iemand nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen, maar welke digitale skills hij of zij moet leren.”

Verandering in DNA

Gelukkig zit verandering stevig in het DNA van Bossers & Cnossen verankerd, zo ziet Jeroen Bos, die daarbij ook wees op de transitie naar een holacratische bedrijfsstructuur die het ICT-bedrijf heeft ingezet en de overstap naar het nieuwe service management-programma ServiceNow. “Het is retemoeilijk om de organisatie en cultuur binnen een bedrijf te veranderen, daar weten we zelf inmiddels alles van”, zegt hij met een glimlach.

AI en Machine Learning

Na Bos’ keynote verspreidden de ongeveer honderd bezoekers zich over vier breakout-sessies. Op het main stage verzorgde Data Scientist Willem Hendriks van IBM een introductie over AI en Machine Learning met als titel ‘AI?! What the hell?!’.

Op andere plekken in het hoofdkantoor vertelden Maryciel Bakker over de mogelijkheden die Narrowcasting te bieden heeft, ging Carolyn Veldbloem dieper in op het Tech Savvy-programma van Bossers & Cnossen en presenteerde Tim Velthuis de (on)mogelijkheden van een transitie naar de cloud. Voor wie er niet bij kon zijn: de presentaties van de breakout-sprekers zijn allemaal terug te vinden op www.experience-bnc.nl.

Shadow IT (z)onder controle

Na de eerste breakout-ronde en een daaropvolgende stevige lunch was het de beurt aan online ondernemer Mark Vletter om zijn keynote ‘Shadow IT (z)onder controle te presenteren. Shadow IT is een term voor alle IT-functionaliteiten die binnen een organisatie gebruikt worden, maar die buiten de verantwoordelijkheid van de IT-afdeling vallen. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers die liever Dropbox dan SharePoint gebruiken of Whatsapp in plaats van andere, voorgeschreven communicatietools.

Vletter pleitte ervoor om dergelijke Schaduw IT niet uit te bannen maar om het juist te omarmen en het zo maximaal voor je organisatie te laten werken.

Tijdens de tweede ronde breakout-sessies ging Pieter Schouten (HP) dieper in op moderne manieren om ICT-werkplekken optimaal af te stemmen op hun gebruikers. Tot slot was het tijd om alle indrukken met elkaar te delen onder het genot van een hapje en een drankje.

De keynotes en breakout-sessies gaven hiertoe in ieder geval voldoende aanleiding.

Bron: www.samenwerkingnoord.nl

Ook interessant

Lees meer…

Onderwijsinstellingen slaan handen ineen voor toekomstbestendig leren

Persbericht Noorderpoort | Maandag 13 januari is het Tech-savvy traject van start gegaan. De ondertekening van de intentieverklaring…

15 januari 2020

Lees meer…

Bouwen aan de Wasaweg Campus

Dat, is wat wij hier dagelijks doen. Zo kunnen we bijdragen aan een klimaat waar veel start- en scale-ups deel van uitmaken en…

21 juli 2022

Lees meer…

Blog | de gebruiker de baas

Door Jeroen Bos - In een tijd waarin eindgebruikers steeds beter weten wat er digitaal mogelijk is, is het de uitdaging voor organisaties…

16 oktober 2018