Experience Day biedt volop stof tot nadenken

Door: Bossers & Cnossen
Geschreven op: 3 december 2018

Categorie

Tags

Werken bij Bossers

#werkenbijbossers

Experience Day biedt volop stof tot nadenken

Het magazijn had in de aanloop naar de B&C Experience Day op 15 november een indrukwekkende make-over gekregen. Tussen de stellingen vol hardware was een bijzondere eventstage ingericht, met plek voor zo’n honderd bezoekers. Zij kregen boeiende keynotes voorgeschoteld en konden deelnemen aan breakout-sessies vol beschouwingen op de nieuwste ontwikkelingen in zowel techniek als bedrijfsvoering.

Groeiende impact digitalisering

Jeroen Bos opende het bal met zijn keynote ‘De Gebruiker de Baas’. Daarin wees hij op de almaar groeiende impact die de digitalisering op onze dagelijkse werkzaamheden heeft, en de verandering die deze ook in de IT-branche teweegbrengt. “De afgelopen dertig jaar hebben we als Bossers & Cnossen veel, heel veel computers geleverd en geïnstalleerd. Maar die tijd is nu (bijna) voorbij: het zal niet al te lang meer duren voordat iedere nieuwe werknemer z’n eigen device meeneemt en daar al zijn werkzaamheden op kan doen. Daardoor komt de focus veel meer op het gedrag van die personeelsleden te liggen dan op de techniek die ze gebruiken.”

Skills ipv hardware

“Het is aan ons om daarop in te spelen”, aldus Bos. “Als we bestaansrecht willen houden, moeten we mee veranderen. We richten ons dus steeds meer op skills in plaats van hardware. De vraag is niet meer welke computer iemand nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen, maar welke digitale skills hij of zij moet leren.”

Verandering in DNA

Gelukkig zit verandering stevig in het DNA van Bossers & Cnossen verankerd, zo ziet Jeroen Bos, die daarbij ook wees op de transitie naar een holacratische bedrijfsstructuur die het ICT-bedrijf heeft ingezet en de overstap naar het nieuwe service management-programma ServiceNow. “Het is retemoeilijk om de organisatie en cultuur binnen een bedrijf te veranderen, daar weten we zelf inmiddels alles van”, zegt hij met een glimlach.

AI en Machine Learning

Na Bos’ keynote verspreidden de ongeveer honderd bezoekers zich over vier breakout-sessies. Op het main stage verzorgde Data Scientist Willem Hendriks van IBM een introductie over AI en Machine Learning met als titel ‘AI?! What the hell?!’.

Op andere plekken in het hoofdkantoor werd er verteld over de mogelijkheden die Narrowcasting te bieden heeft, ging Carolyn Veldbloem dieper in op het Tech Savvy-programma van Bossers & Cnossen en presenteerde Tim Velthuis de (on)mogelijkheden van een transitie naar de cloud.

Ook interessant