logo bnc
logo bnc

Bossers & Cnossen investeert in snelgroeiende 3D startup Citoforma

8 april 2019

Bossers & Cnossen investeert in snelgroeiende 3D startup Citoforma

Citoforma

In 2017 is de Groninger ondernemer Rolf Meijer gestart met de distributie van verbruiksartikelen voor een nieuwe generatie 3D-printers. De lcd-printers produceren objecten door het belichten van kunsthars. Deze zijn gedetailleerder en nauwkeuriger dan bestaande 3D-methodieken zoals extrusie en daarom populair bij tandartsen en juweliers.

De onderneming bestaat uit drie onderdelen: webshop, handelsbedrijf en onderzoekslab voor de ontwikkeling van eigen 3D-technologie.

Ambitie

De webshop is actief onder de naam FEPshop.com en heeft sinds de oprichting de omzet hard zien groeien. Rolf Meijer heeft grote ambities: “Alhoewel veel technologie voor additive manufacturing in het Verre Oosten ontwikkeld wordt, liggen er grote kansen voor specialisten in Europa en Nederland. Ik zie een grote kloof tussen de eisen aan de klantzijde in de VS en Europa en de beschikbare gebruiksvriendelijkheid. Dáár zit de speelruimte voor ons bedrijf.”

Voortrekkersrol

De visie van Rolf Meijer is dat het gebruik van
3D-technieken in productiebedrijven de toekomst heeft maar nog in de kinderschoenen staat: “Nederland kan daar een voortrekkersrol in nemen.

Ik nodig studenten, opleiders én overheden in Nederland uit om hier samen met ons op in te spelen.”

Logische ontwikkeling

De investering is een logische stap voor Bossers & Cnossen. Jeroen Bos vertelt enthousiast: “Deze ontwikkeling past precies bij ons doel een innovatieve partner te zijn die ervoor zorgt dat klanten een stap voorlopen. Daarnaast ondersteunen wij graag lokale startups omdat dit goed is voor de regionale economie. Groningen is niet voor niets Start-up City”. Kansen ziet Jeroen Bos voor het boosten van product development van B&C en het samen gebruik kunnen maken van logistieke processen.

Citoforma trekt medio april in het pand van Bossers & Cnossen aan de Wasaweg 3 te Groningen.

Meer informatie

Jeroen Bos, woordvoerder Bossers & Cnossen, 06 - 5051 4717, jeroen@bnc.nl

Arjan Yspeert, Marketing Citoforma BV, 06 - 5325 2573, a.yspeert@citoforma.com 

Meer weten over Citoforma?

Ook interessant

Lees meer…

Innovatieve samenwerkingen in bijzondere Corona tijden

Hoe Groningen blijft innoveren en samenwerkingen opzoekt tussen start-ups en levenslustige bedrijven. Als er één start-up heeft…

21 april 2020

Lees meer…

Van start-up naar scale-up. Waar staat Citoforma nu...

20 maanden geleden trok Citoforma Group in het pand van Bossers & Cnossen. De toen snelgroeiende start-up was een logische investering…

4 september 2020

Lees meer…

Wasaweg Campus

De wasaweg campus is een initiatief van Dataconfetti, het investeringsvehikel van Bossers & Cnossen. Dataconfetti wil start- en…

21 september 2021