logo bnc
logo bnc

Groninger Forum kiest voor IT partner Bossers & Cnossen

27 maart 2019

Groninger Forum kiest voor IT partner Bossers & Cnossen

Doel van de opdracht

In het nieuwe Groninger Forum gaan diverse gebruikersgroepen gebruik maken van de IT. Voor de levering van deze IT netwerkinfrastructuur en -beveiliging is door de Gemeente Groningen een Europese aanbesteding uitgeschreven. Doel: Een veilig netwerk en Internet voor alle medewerkers, bezoekers (o.a. scholieren, bibliotheek- en bioscoopbezoekers) en exploitanten in het Groninger Forum.

De opdracht omvat het ontwerpen, leveren, implementeren en het beheer van een veilig netwerk. De scope: netwerksecurity, switching infrastructuur, firewalling en het beheer van de gehele omgeving.

Oplossing waar alle partijen gelijk mee aan de slag kunnen

Er is gekozen voor een infrastructuur waarbij het netwerk volledig vanuit de Cloud kan worden ingericht, beheerd en gemonitord. Dit sluit volledig aan bij de Cloud First strategie van het Groninger Forum.

Gebruiksvriendelijke interface

Het platform kenmerkt zich door haar gebruiksvriendelijke interface dat de mogelijkheid geeft om in één oogopslag een duidelijk beeld te hebben van de staat van het netwerk.

Veiligheid wordt gewaarborgd door de Cisco Meraki MX firewall aangevuld met de security diensten Umbrella, Advanced Malware Protection en Threat Grid. Aanpassingen in het netwerk kunnen eenvoudig worden uitgevoerd om piekbelasting tijdens de regelmatig wisselende evenementen van het Groninger Forum te ondersteunen.

Nauwe samenwerking

Tijdens het traject worden de IT-medewerkers van het Groninger Forum nauw betrokken om de benodigde kennis op te doen van de omgeving.

Ook wordt er nauw samengewerkt met SurfNet om SurfWireless te ontsluiten voor koppeling met Eduroam. Eduroam maakt het voor studenten, docenten en medewerkers mogelijk om met eigen inloggegevens op een veilige manier gebruik te maken van het draadloze netwerk bij onderwijs-of onderzoeksinstellingen wereldwijd.

Over het Groninger Forum

Het Groninger Forum is zeven dagen per week geopend met een keur aan (inter)nationale exposities, films, documentaires, evenementen, talkshows, presentaties en manifestaties over de wereld van nu. Naast de bibliotheek en de filmzalen herbergt het Groninger Forum ook Storyworld en de VVV-winkel. Op de bovenste verdieping komt een skylounge met restaurant en een dakterras met uitzicht over de historische binnenstad.

Naar verwachting gaat het Groninger Forum november 2019 open voor publiek.

Meer informatie over
netwerkinfrastructuur?

Ook interessant

Lees meer…

Blog | Dé cloudperikelen van 2020 en de toekomst

Steeds hogere eisen aan de prestaties van applicaties en razendsnelle ontwikkelingen. Jij, ik, wij consumenten zijn kritisch en…

31 maart 2020

Lees meer…

Security tips voor werkgevers, veilig thuiswerken.  

Fulltime werken op het kantoor is voorbij. Covid-19 heeft ons laten inzien dat thuiswerken uitstekend gaat. Veel bedrijven geven…

25 juni 2020

Lees meer…

B&C wint aanbesteding netwerkcomponenten & support Hanzehogeschool

De komende vier jaar levert B&C de server- en storagehardware, netwerkcomponenten en support hierop aan de Hanzehogeschool Groningen.…

1 december 2020