Investeer jij in duurzame maatregelen?

Door: Bossers & Cnossen
Geschreven op: 24 oktober 2018

Categorie

Tags

Werken bij Bossers

#werkenbijbossers

Investeer jij in duurzame maatregelen?

Investeer dan ook in narrowcasting! Het klinkt misschien gek en daarom lichten we dit graag toe.

Groningen Energieneutraal

Onlangs deelden wij het nieuws dat wij samen met ondernemers van de Wasaweg eigen opgewekte energie gaan verdelen om uiteindelijk energieneutraal te kunnen opereren. De eerste straat in Groningen energieneutraal. Dat klinkt cool maar niet alleen voor het handje vol ondernemers, partners en medewerkers die aanwezig waren op de kickoff. Wij willen ook onze collega“s hier in meenemen en als het even kan, de mindset veranderen. Want echte impact maak je met zijn allen.

Wat is daadwerkelijk de impact?

De 200 zonnepanelen op het dak met een jaarlijkse opbrengst van 50.000 Kwh per jaar. Tja, klinkt goed, maar wat betekent het nou echt?

Organisaties kunnen veel concreter communiceren over dat wat zij teweegbrengen met duurzame maatregelen. Maak het tastbaar!

Bij Bossers & Cnossen zetten wij narrowcasting in voor interne communicatie, net als veel van onze klanten. Een applicatie die wij zelf hebben ontwikkeld vanuit gebruikersbehoefte. In dit systeem koppelen wij met alle soorten data, om dit vervolgens in een strakke lay-out te tonen via schermen.

Voor onze duurzame opbrengsten hebben wij ervoor gekozen een dashboard te ontwikkelen. Op dat dashboard geven wij niet in cijfers aan hoeveel Kwh onze zonnepanelen hebben opgewekt, wél het aantal kilometers dat onze elektrische Renault Zoe neutraal heeft kunnen rijden. We geven tips & trics voor thuis en een wekelijks overzicht hoe ons verbruik staat tegenover onze opbrengst. Simpel, maar doeltreffend. En voor collega’s heel herkenbaar.

In plaats van een onbereikbaar getal wordt nu makkelijk de vertaalslag gemaakt naar een tastbaar dagelijks begrip.

Het doel? De impact van deze verduurzaming echt in de organisatie laten landen zodat het logisch wordt om je in te zetten voor die groene wereld.

Sustainable Buildings

Voor de realtime metingen werken wij samen met Sustainable Buildings. Expert in het slimmer en meetbaar maken van gebouwen. “Wij leveren een innovatief IoT- gebaseerd energiemanagementsysteem dat gebouwen slim en duurzaam maakt. Geavanceerd monitoren en beheer door middel van kunstmatige intelligentie zijn onze specialiteiten.”

De gegevens koppelen wij met ons narrowcasting systeem. En dit kunnen wij ook voor jullie doen!

Dus…

Terugkomend op de stelling, waarom elk bedrijf dat investeert in duurzame maatregelen ook zou moeten investeren in narrowcasting;

  • Omdat narrowcasting realtime opbrengsten en verbruiken laat zien, en dit volledig geautomatiseerd;
  • Omdat je met een gepersonaliseerd dashboard in dagelijkse begrippen jouw doelgroep kan aanspreken;
  • Omdat je communicatie pushed op centrale plekken in de organisatie voor maxiamle zichtbaarheid;
  • En je daardoor de groene mindset bij collega;s inspireert en motiveert;
  • Oh en.. omdat je narrowcasting ook kan inzetten voor al je interne communicatie ☺

 

Ook interessant