De Jonge Onderzoekers en Bossers & Cnossen: een inspirerende samenwerking!

Door: Bossers & Cnossen
Geschreven op: 4 oktober 2022

Categorie

Tags

Werken bij Bossers

#werkenbijbossers

De Jonge Onderzoekers en Bossers & Cnossen: een inspirerende samenwerking!

De Jonge Onderzoekers in Groningen is sinds 1970 een begrip in de regio op het gebied van techniek- en wetenschapseducatie. De Jonge Onderzoekers is een activiteitencentrum voor kinderen en jongeren waar zij spelenderwijs kunnen experimenteren met techniek en wetenschappelijke principes.

Ontdekken & ontwikkelen

Deelnemers kunnen op een laagdrempelige manier kennis maken met techniek en wetenschap en zo kunnen ze op een speelse manier leuke, nieuwe vaardigheden leren. Dit helpt de talenten van kinderen op deze gebieden te ontdekken en ontwikkelen. Jaarlijks nemen duizenden kinderen deel aan de programma’s die zij aanbieden onder begeleiding van enthousiaste, betrokken medewerkers en vrijwilligers.

Vertrouwen & transparantie

De Jonge Onderzoekers wordt geleid door een team van vijf vaste medewerkers, die alle activiteiten van de organisatie overzien. Daarnaast zet een grote groep van zo’n 50 enthousiaste vrijwilligers, die allen een passie hebben voor wetenschap en techniek, zich bijna dagelijks in voor de missie van De Jonge Onderzoekers. Niet alleen hier in Groningen maar ook in de sub vestiging in Appingedam.

Diensten & producten

In 2015 heeft B&C het netwerk bij De Jonge Onderzoekers vernieuwd. Er zijn wifi en accespoints door B&C aangelegd, er was al internet via bekabeling in het pand aanwezig. Nu kregen ze ook draadloos toegang tot het netwerk. ‘Dit was erg belangrijk en daarom wilden we een goed netwerk aanleggen waar we op konden bouwen’, aldus Carleen Baarda, directeur van De Jonge Onderzoekers. ‘Daarnaast hebben we nog het één en ander aan hardware in gebruik zoals bijvoorbeeld routers, muizen etc’.

Waarom hebben jullie destijds voor B&C gekozen?

Jeroen Bos, mede-eigenaar van B&C, zit in het Comité van Aanbeveling van DJO. Gezien het feit dat B&C een toonaangevend (en destijds nieuw) bedrijf is in de stad op het gebied van IT was het niet meer dan logisch om hier ook dergelijke diensten af te nemen, aldus Carleen.

Daarnaast geven ze bij DJO aan dat ze het ook ontzettend fijn vinden dat wanneer er iets mis is met bijvoorbeeld het netwerk dat er dan contact met B&C opgenomen kan worden en dan komt er vrijwel direct een B&C collega aan die het probleem oplost. Daardoor hebben ze er zelf geen omkijken meer naar.

Hoe zien jullie de samenwerking in de toekomst verder ontwikkelen?

Op het moment maken ze bij DJO nog gebruik van een server waar data op staat en slaan ze verder vrijwel alles lokaal op. Echter is dit ook niet meer van deze tijd. ‘Je wil tegenwoordig gewoon je computer opstarten, inloggen en bij je gegevens kunnen, zowel bij DJO als thuis’ zegt Carleen. Daarnaast wil je dat dit ook veilig beheerd wordt en je daarin de juiste begeleiding krijgt, iets dat bij B&C allemaal mogelijk is.

Carleen ziet het daarom in de toekomst wel gebeuren dat ze ook uit de Cloud gaan werken. Hier zouden wij DJO dan ook in kunnen voorzien. Dat zou een mooie oplossing kunnen bieden ter vervanging van de data die nu nog op de server staat.

Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaand artikel? Of ben je benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen bij een dergelijke migratie? Wij vertellen je graag meer via vertelmeer@bnc.nl.

Categorie

Tags

Werken bij Bossers

#werkenbijbossers

Ook interessant