Jos de Vries

Door: Bossers & Cnossen
Geschreven op: 4 november 2022

Categorie

Tags

Werken bij Bossers

#werkenbijbossers

Collega in het zonnetje november 2022

Deze keer het woord aan onze collega Jos. Jos loopt hier al meer dan een decennium rond en kan daarom heel veel vertellen over ICT. In onderstaand artikel lees je er alles over.

Jos de Vries

Waarom heb je destijds voor B&C gekozen en wat is jouw rol?
‘Bij B&C heb je alle ruimte om te innoveren en je werkzaamheden flexibel uit te voeren’ zegt Jos. Daarnaast geeft hij aan dat hij door de organisatiestructuur heel zelfstandig aan de slag kan. Binnen B&C werken we namelijk Holacratisch. Dit betekent dat wij geen managers en leidinggevenden kennen, maar iedereen ondernemer is in zijn eigen rol. Daarbij vindt Jos het ontzettend fijn dat we een geweldig team hebben waarvan iedereen altijd kan ondersteunen daar waar nodig.

De rol van Jos

Jos geeft aan dat hij binnen B&C eigenlijk 2 rollen heeft. Hij werkt namelijk als ICT consultant en daarnaast vult hij zijn uren met de werkzaamheden die horen bij zijn rol als Security Officer.

Tegenover vrienden en familie zegt Jos, al grappend, dat hij dat hij ‘iets met de ICT doet’. Als er doorgevraagd wordt, legt hij uit dat hij oplossingen bedenkt voor problemen van klanten die opgelost kunnen worden met ICT middelen. Voor veel mensen in de ICT is dit vast en zeker een herkenbare uitleg.
Wat vind je het leukst aan deze rol, Jos?

Als ICT consultant krijg je te maken met een diversiteit aan bedrijven en werkprocessen waar een ICT oplossing voor bedacht moet worden. Hierdoor is er geen dag gelijk, vertelt Jos. Daarnaast ben je als Security Officer continu bezig met nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden om klantomgevingen veiliger te maken en veilig te houden. Voor beide rollen geldt dat de werkzaamheden continu heel divers zijn en daardoor behoud je erg veel afwisseling in je werk’ zegt Jos.

Wanneer we Jos vragen naar zijn absolute held krijgen we een prachtige foto te zien in een echte race-simulator. Hoe zit dat?
‘Ik vind Max Verstappen wel een held’, zegt Jos. De koelbloedigheid die hij bij Max Verstappen ziet om ondanks alle druk maximaal te presteren op zo’n leeftijd, zegt Jos verder niet veel tegen te komen. Dat zijn wij zeker met hem eens, waarschijnlijk net als menig ander Formule-1 liefhebber.

Lunchtijd

Zijn koffie moet zwart zijn en heet. De theesoort varieert hij het liefst zoveel mogelijk en daarbij het liefst met een klein beetje suiker. In zijn lunchtrommel op kantoor? Daar vinden we bijzonder weinig, al zegt hij zelf. Gewoon een broodje met vlees en kaas. Niks mis mee, als je het ons vraagt. ‘Maar thuis lunchen op thuiswerkdagen is vaak wat uitgebreider en meer divers!’

Tot slot

In de vrije uurtjes kunnen we Jos vinden in het bos tijdens een lange wandeling. Als hij daar niet is, zit hij vaak spelend achter één van zijn keyboards of zijn piano. Daarnaast speelt hij, zoals verwacht, graag simulatie games van bijvoorbeeld F1 en kan hij erg genieten van de prestaties van Max Verstappen.

Ook interessant