Een comfortabele werkplek is het halve werk

Door: Bossers & Cnossen
Geschreven op: 29 september 2020

Categorie

Tags

Werken bij Bossers

#werkenbijbossers

Een comfortabele werkplek is het halve werk

Met of zonder Covid-19, thuiswerken is de realiteit en deze keer pakken we het professioneel aan. Of je nu aan de keukentafel zit of op een extra zolderkamer, een goede werkplek is in deze nieuwe realiteit prioriteit nummer één. En nú komt ergonomie om de hoek kijken, voor zowel werkgever als werknemer. Tijd voor een update na het nieuws dat er geen deadline meer zit aan thuiswerken.

Het belang van juiste hardware

In het een eerder artikel (april 2020) refereerden we hier al eens aan, het belang van juiste hardware. Met een laptop, een communicatie set en laptopsteun kwam je in het begin een heel eind. Let’s face it, nu we blijven thuiswerken gaan we een stap verder en introduceren wij de NewStar flatscreen, monitor en notebook bureausteun.

Ergonomie wordt nú echt een aandachtspunt

We hebben de steunen voor je getest en “we like it”. Ze zijn makkelijk te monteren, passen op praktisch alle tafels en geven de optie om jouw hardware exact op gewenste hoogte te plaatsen en draaibaar. Zo voorkom je op termijn nek- en rugklachten. Willen we met zijn allen productief blijven? Dan is de juiste werkhouding naast de juiste hardware net zo belangrijk.

De juiste werkhouding

Soms vergeten we onze houding tijdens het langdurig achter een bureau werken. Of zit je misschien nog steeds op de bank te werken met je laptop op de armleuning en is die keukentafel net wat te laag. Tijd voor actie, let eens op je eigen werkhouding en wanneer je merkt dat je gefaciliteerd moet worden ga het gesprek eens aan met je werkgever. De Rijksoverheid heeft de volgende tips op een rijtje gezet. Ons inziens past een dergelijke NewStar monitorarm of laptopstand heel goed in dit rijtje.

Categorie

Tags

Werken bij Bossers

#werkenbijbossers

Ook interessant