Nextcloud bij Bossers: een innovatieve stap vooruit

Door: Bossers & Cnossen
Geschreven op: 24 april 2024

Categorie

Tags

Werken bij Bossers

#werkenbijbossers

Nextcloud transformeert samenwerken en documentenbeheer

Bij Bossers streven we ernaar om voorop te lopen in technologische innovatie en klantgerichte oplossingen. Sharing ideas & IT is immers ook ons motto. In een recent gesprek met Jeroen, onze roerganger, hebben we een blik geworpen op hoe Nextcloud, een open-source samenwerkingsplatform, onze manier van samenwerken aan de totstandkoming van documenten heeft doen veranderen.

Speelveld voor intern en extern

Nextcloud, al meer dan vijf jaar favoriet binnen Bossers & Cnossen, biedt een gelijk speelveld voor interne en externe medewerkers. Het platform onderscheidt zich van traditionele oplossingen zoals bijvoorbeeld Microsoft Teams of Google Docs door een inclusieve én efficiënte samenwerkingsomgeving aan te bieden. Wat ons betreft essentieel in de hedendaagse marktsituatie waar zowel interne als externe expertise wordt ingezet om tot kwalitatief hoogstaande oplossingsbeschrijvingen of IT-architecturen te komen.

De online editor van Nextcloud, die naadloos samenwerkt met Microsoft Office-documenten, maakt het mogelijk voor meerdere gebruikers om tegelijkertijd in een document te werken. Dit verhoogt de efficiëntie en bevordert een dynamische samenwerking. Vooral opvallend is de Elasticsearch-engine die alle documenten indexeert, zelfs op inhoud, waardoor gebruikers snel en efficiënt specifieke informatie kunnen vinden.

Vooral handig als je op zoek bent naar een document, de titel niet meer weet, maar wel een aantal kernwoorden kunt herinneren die erin staan. Je zoekt op een zin of de kernwoorden die je denkt geschreven of gelezen te hebben en dan komt Nextcloud met een overzicht van de documenten waar deze zin c.q. woorden in voorkomen.

Onbekend maakt onbemind

Jeroen benadrukt de potentie van Nextcloud om privacy en data-soevereiniteit te verbeteren. Deze begrippen zijn een groeiende zorg in de huidige digitale wereld. Deze eigenschappen maken het platform vooral aantrekkelijk voor overheidsinstanties en onderwijsinstellingen. We willen graag Nextcloud bij een breder publiek onder de aandacht brengen en de voordelen ervan demonstreren aan klanten die op zoek zijn naar veilige en efficiënte samenwerkingsoplossingen.

Terug naar de basis met Nextcloud

Bij Bossers & Cnossen nemen we onze slogan “Sharing ideas & IT” zeer serieus en streven we ernaar om deze in al onze dagelijkse activiteiten tot leven te brengen. Onze keuze voor Nextcloud als ons IT-platform is een directe reflectie van hoe we geloven in het belang van ideeën delen en het inzetten van IT-oplossingen om dit te faciliteren.

Het stelt ons in staat om ideeën en informatie op een veilige en efficiënte manier te delen, zowel intern als met onze klanten.

Categorie

Tags

Werken bij Bossers

#werkenbijbossers

Ook interessant