Proxmox
Home E Proxmox

Virtualisatie van datacenterbronnen is tegenwoordig de standaardtechnologie geworden om datacenters te transformeren. Deze aanpak maakt datacenters niet alleen betrouwbaarder en beschikbaar, maar ook flexibeler, schaalbaarder en duurzamer.

Bij Bossers zijn we fan van open source. We zoeken altijd naar open source alternatieven voor software met een kostbare licentiestructuur. Wij willen er wel zeker van zijn dat deze open source software platformen verzekerd zijn van Enterprise niveau support diensten. We begrijpen namelijk als geen ander dat continuïteit van hun IT-omgeving voor onze klanten prioriteit nummer 1 is.   

Naast dat we zelf ook gebruik maken van open source software, vinden we dat onze klanten ook open zouden moeten willen staan voor open source. Dit omdat we menen dat eenmaal ontwikkelde software ten dienste zou moeten staan aan de vooruitgang van IT-technologie en de ontwikkeling van nieuwe toepassingen.

Proxmox Virtual Environment

​We weten dat VMWare de dominante marktleider is op het gebied van datacenter virtualisatie. Maar VMware is prijzig en sinds de overname door Broadcom is het onzeker hoe de licentiestructuur zich gaat ontwikkelen.

We zijn enthousiast over de mogelijkheden van de Proxmox Virtual Environment (VE). De Enterprise class virtualisatie features maken Proxmox VE de perfecte keuze om jouw IT-infrastructuur te virtualiseren, bestaande resources te optimaliseren en de efficiëntie te verhogen met minimale kosten. Je kan met Proxmox zelfs de meest veeleisende workloads van Linux- en Windows-applicaties eenvoudig virtualiseren en de computer- en opslagcapaciteit dynamisch schalen naarmate je behoeften toenemen.

Onze consultants vertellen je graag meer over de mogelijkheden van Proxmox VE en hoe je met Proxmox je datacenter omtovert naar een flexibele, schaalbare en hoog betrouwbare IT-infrastructuur tegen aanvaarbare kosten.

Innovatieve Corona samenwerking

Implementatie

We hebben hands-on ervaring met de implementatie en verdere inrichting van Proxmox VE. Management en inrichting vindt plaats via de management console, die zowel via een webbased applicatie alsook via een mobile app bereikbaar is. Je kan alle management taken met deze console uitvoeren. Denk hierbij aan een overzicht van de taakgeschiedenis en systeemlogboeken van elke node en het uitvoeren van back uptaken, livemigratie, software defined storage of High Availability acties. Hier is geen dedicated management node voor nodig. De Proxmox VE Management console heeft ook een API, gebaseerd op JSON data format, waarmee een snelle en eenvoudige integratie met andere management tools mogelijk is.

We helpen graag met de implementatie van Proxmox in jouw datacenter. We hebben een best-practice implementatie gedocumenteerd en zorgen er na installatie in je testomgeving voor dat applicaties eerst uitgebreid worden getest op goede werking en performance. We hebben een standaard template voor de Proxmox management console, waardoor je snel aan de slag kunt. En vanzelfsprekend zorgen we voor een stuk hands-on kennisoverdracht, zodat je beheerders overweg kunnen met de management tools. Daarnaast zijn er ook uitgebreide technische en beheerder trainingen voor Proxmox.

Onderhoud

Proxmox VE beschikt over uitgebreide Enterprise niveau support mogelijkheden. Maar ook Bossers biedt mogelijkheden voor ondersteuning.  Met een Proxmox-abonnement worden je IT-beheerders geholpen om je Proxmox VE-implementaties up-to-date te houden. De abonnementen bieden toegang tot de Proxmox Enterprise Repository waar alle software- en beveiliging updates en technische ondersteuning te vinden is.

Voor meer informatie over Proxmox VE en de support mogelijkheden kijk op: proxmox.com of neem contact met ons op.