High Performance Computing
Home E IT-oplossingen E High Performance Computing

Bij High Performance Computing (HPC) wordt rekenkracht samengevoegd zodat veel meer rekenkracht wordt gerealiseerd dan met traditionele computers en servers ooit mogelijk zou zijn. HPC, ook wel supercomputing genoemd, is een manier om op zeer hoge snelheden enorme hoeveelheden data te verwerken met behulp van meerdere computers en opslagapparaten die fungeren als één samenhangend geheel.

HPC is al vele jaren een cruciaal onderdeel van academisch onderzoek en industriële innovatie. HPC helpt ingenieurs, datawetenschappers, ontwerpers en andere onderzoekers om grote, complexe problemen in veel minder tijd en tegen lagere kosten op te lossen dan bij het traditionele computergebruik. HPC maakt het mogelijk om ’s werelds grootste problemen op het gebied van de wetenschap, de techniek en het bedrijfsleven te onderzoeken en hier antwoorden op te geven.

Voordelen van HPC zijn:

Innovatieve Corona samenwerking

Minder fysieke tests: HPC kan worden ingezet voor simulaties, waardoor fysieke tests overbodig zijn. Bijvoorbeeld bij het testen van botsingen is het gemakkelijker en goedkoper om een simulatie te genereren dan om een fysieke crashtest uit te voeren.

Innovatieve Corona samenwerking

Performance: met de nieuwste CPU’s, GPU’s (Graphics Processing Unit) en netwerkstructuren met zeer lage latency, kan je met HPC enorme hoeveelheden berekeningen in minuten uitvoeren in plaats van weken.

Innovatieve Corona samenwerking

Kosten: snellere antwoorden betekent minder tijd- en geldverspilling. Bovendien kan je als kleinbedrijf of start-up met cloudgebaseerde HPC ook al HPC-workloads uitvoeren, waarbij je alleen betaalt voor wat je gebruikt.

Innovatieve Corona samenwerking

Innovatie: HPC bevordert innovatie in bijna elke branche en is de drijvende kracht achter baanbrekende wetenschappelijke ontdekkingen die de kwaliteit van leven van mensen over de hele wereld verbeteren.

HPC on-premises, in de cloud of hybride

HPC kan op jouw locatie, in de cloud of in een hybride model worden uitgevoerd.

Een on-premises HPC-implementatie bestaat uit een HPC-cluster met veel servers en opslagoplossingen die vervolgens moet worden beheerd. Bij een HPC-implementatie in de cloud wordt de HPC infrastructuur door een cloud service provider beheerd. Deze infrastructuur wordt  gebruikt op basis van een pay-as-you-go-model.

Sommige organisaties gebruiken hybride implementaties. Dit zijn vooral organisaties die al hebben geïnvesteerd in een on-premises infrastructuur, maar ook willen profiteren van de snelheid en flexibiliteit van de cloud.​ Ze kunnen de on-premises HPC-omgeving gebruiken om een aantal HPC-workloads doorlopend uit te voeren en op ad-hoc basis gebruik maken van HPC cloud, wanneer op locatie lange wachttijd ontstaat.

“Heb jij ook een HPC of AI uitdaging of wil je hier anderszins over sparren? Bel mij!”

– Jaap Kommandeur
T 06 50 51 47 18

HPC bij Bossers & Cnossen

Bij B&C werken ervaren professionals die ervaring hebben met verschillende innovatieve universitaire HPC omgevingen en die je graag helpen met het ontwerp en de architectuur van een schaalbare HPC omgeving, die geschikt is om de vereiste berekeningen uit te voeren. We leveren niet alleen HPC omgevingen, maar zorgen ook voor de inrichting en de migratie naar het nieuwe cluster.

Wil je meer weten over High Performance Computing, bel dan met Jaap Kommandeur op tel. 06 50 51 47 18 of stuur een e-mail naar jaap.kommandeur@bnc.nl