Device as a Service (DaaS)

Een nieuw werkplekconcept, waarbij je altijd beschikt over een op haar taak toegeruste werkplek met toegang tot je Microsoft 365 omgeving inclusief beheer en support vanuit Bossers & Cnossen.

Home E Managed services E Device as a Service (DaaS)

Een werkplek moet er gewoon zijn, het altijd doen en geschikt zijn voor haar taak. Je wil er eigenlijk geen omkijken naar hebben. Als een nieuwe medewerker start of weggaat, dan moet jouw werkplekomgeving hierop worden aangepast. Als er een probleem is, dan wil je zo snel mogelijk ongestoord kunnen doorwerken. Met de dienst Device as a Service van Bossers & Cnossen krijg je dat allemaal voor een vaste prijs per device, per maand.

Het DaaS werkplekconcept

Het DaaS werkplekconcept bestaat uit drie services:

  • Standaard hardware (laptop/desktop/monitor). Dit zorgt, naast een uniforme uitstraling, voor eenvoudiger beheer en zodoende minder beheerkosten. Op basis van jouw werkomgeving worden één of twee modellen geselecteerd en uitgerold. Samen met jou bepalen we de gebruiksduur en worden de werkplekken automatisch vervangen door een logische opvolger.
  • Microsoft 365 software-as-a-service (SaaS) voor het maken, delen en opslaan van documenten, chatten en videobellen (OneDrive, Sharepoint en Teams)
  • Microsoft Windows AutoPilot & Intune voor het aanbieden van applicaties aan medewerkers en het remote beheren van werkplekken.

Je betaalt een vaste prijs per maand afhankelijk van het type device. Je kan binnen het contract onder heldere voorwaarden op- en afschalen.

Innovatieve Corona samenwerking

Voordelen DaaS

  • Een nieuwe werkplekomgeving vraagt om grote investeringen. Dit zorgt voor onnodig kapitaalbeslag wat niet besteed kan worden aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Met DaaS betaal je een goed te budgetteren vast bedrag per maand per gebruikte werkplek, waardoor er geen investeringen nodig zijn.
  • Je beschikt altijd over een up-to-date werkplek die geschikt is voor hetgeen je het nodig hebt. Als er een probleem is, dan zorgt Bossers & Cnossen ervoor dat het wordt opgelost.
  • Je hebt geen omkijken meer naar je werkplekomgeving en je kan altijd werken.

Beheer op afstand

Een goed functionerend en veilig netwerk is een belangrijke voorwaarde voor een goed functionerende digitale werkplek én voor het adequaat beheren daarvan. Om alle werkplekken goed te kunnen beheren maakt Bossers & Cnossen gebruik van de cloudgebaseerde beheersoftware van Microsoft Intune. Met Intune zorgen we voor het beheer van antivirus instellingen, software distributie & updates, beheer van Microsoft updates, beheer van instellingen op de werkplek/het apparaat en voorwaardelijke toegang tot bedrijfsbronnen. Intune voorkomt dat jouw bedrijfsgegevens in verkeerde handen kunnen vallen. Apparaten worden op afstand gewist of geblokkeerd in het geval van verlies of diefstal. Je complete Microsoft 365 omgeving is ook volledig veilig te stellen middels een cloud back-up dienst.

Meer weten over Device as a Service?