logo bnc
logo bnc

Persbericht | Groninger ondernemers wisselen massaal slim energie uit

22 juni 2018

Persbericht | Groninger ondernemers wisselen massaal slim energie uit

Start energie-innovatie-project

Donderdag 21 juni verrichtte wethouder Duurzaamheid Mattias Gijsbertsen bij ICT-bedrijf Bossers & Cnossen de officiële start van dit grootschalige energie-innovatie-project.

‘Het is voor het eerst in Groningen dat zoveel bedrijven samen kennis delen en innoveren op het gebied van duurzaam energiegebruik’, zegt Gijsbertsen. ‘Dit soort initiatieven van bedrijven leveren een belangrijke bijdrage aan onze ambitie om Groningen in 2035 energie-neutraal te laten zijn.‘

Buurtbatterij

Bij het lokaal opwekken en delen van energie, spelen zonnepanelen, een buurtbatterij en slimme batterijen, monitoring en laadpalen een belangrijke rol.

‘Met de slimme meters wordt het energieverbruik bij alle bedrijven gemonitord. Als wij bij Bossers & Cnossen vandaag teveel zon opwekken voor ons eigen bedrijf, adviseert de software bijvoorbeeld onze buurman om nu energie te gaan gebruiken. Of je krijgt als bezitter van een elektrische auto een melding om je auto op dat moment aan de slimme laadpaal te zetten’, licht Marten van Vliet, directeur Bossers & Cnossen, toe.

Voordelen

Meedoen levert de Wasa-ondernemers, naast een lagere energienota, ook andere voordelen op zoals korting op de aanschaf van zonnepanelen en laadpalen, een gratis energiescan en hulp bij het aanvragen van subsidie. De partners in dit project - Bedrijvenvereniging Zuidoost, New Energy Coalition, Enexis, ENGIE, ICT Automatisering, Jules Energy, Technische Universiteit Eindhoven, gemeente Groningen - ondersteunen hen hierbij.

Bron: Gemeente Groningen

Meer informatie over het Energieneutraal project?

Ook interessant